Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κάντε νοερή προπόνηση



Η νοερή προπόνηση είναι μια τακτική που ακολουθούν πιστά όλοι οι μεγάλοι αθλητές. Φαντάζονται, δηλαδή, νοερά ότι εκτελούν κάτι με επιτυχία και στη συνέχεια με την ίδια επιτυχία εκτελούν ό,τι φαντάστηκαν. Νοερή προπόνηση όμως μπορεί να κάνει ο καθένας μας, αφού στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από έναν στοχευμένο οραματισμό. «Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις» έγραφε ο Πάολο Κοέλιο και αυτό δεν είναι μόνο μια αόριστη θεωρία. Ερευνες έχουν αποδείξει ότι η νοερή προπόνηση φτάνει την αποδοτικότητα στο μέγιστο βαθμό.
 Ακολουθήστε μερικά απλά βήματα:
-Ξεκαθαρίστε τους στόχους σας. Χωρίς διαύγεια και πίστη δεν υπάρχει πράξη. Και χωρίς πράξη φυσικά δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

- Δημιουργήστε ζωντανές εικόνες. Οσο πιο ξεκάθαρες είναι οι εικόνες στο μυαλό σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να πετύχετε τον στόχο και να απομακρυνθείτε από τις αμφιβολίες.


-Πιστέψτε
.
Οσο πιο πολύ πιστέψετε στον στόχο, τόσο πιο πιθανό είναι να τον πετύχετε. Επενδύστε χρόνο και ενέργεια για να αλλάξετε την εικόνα τους εαυτούς σας. Σύντομα θα δείτε ανταπόκριση για την θετική άποψη που θα αποκτήσετε.

- «Δείτε» το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε κάποιους ανθρώπους λειτουργεί καλύτερα η προσομοίωση αποτελέσματος: φανταστείτε δηλαδή κάτι σα να έχει ήδη συμβεί. Σε άλλους πάλι, λένε οι ειδικοί, έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα η σταδιακή προσομοίωση: φανταστείτε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε τον στόχο και όχι κατευθείαν το αποτέλεσμα.
-Πιστέψτε.

- Φτιάξτε τον «πίνακα της ζωής σας». Όχι έτσι όπως είναι, αλλά έτσι όπως θα γίνει όταν πετύχετε όλους τους στόχους σας. Μπορείτε ακόμα και να κάνετε απτό αυτό τον πίνακα με κάτι που σας εκφράζει _έναν ζωγραφικό πίνακα, ένα γραπτό ή ότι άλλο θέλετε. Ποτέ όμως μην αντικαθιστάτε την νοερή προπόνηση με το απτό αντικείμενο του πόθου σας.
 
Βάλτε το μυαλό σας να «τρέξει» προς την κατεύθυνση που θέλετε και σύντομα θα στεφθείτε πρωταθλητές. Αφού οι κορυφαίοι αθλητές χρησιμοποιούν την νοερή προπόνηση για να πετύχουν τους στόχους τους, γιατί όχι κι εσείς;
από: MoodHackers Team