Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Συμβουλή ευτυχίας: Γίνε εθελοντής για τουλάχιστον μία φορά αυτό το μήνα



Θέλεις να αισθανθείς υπέροχα με τον εαυτό σου? Δώσε στους άλλους. Είναι ένα συναίσθημα πιο δυνατό από εκείνο που νιώθεις όταν αγοράζεις κάτι για τον εαυτό σου ή απλά κάνεις κάτι για σένα. Και είναι εξαιρετικά εύκολο να το κάνεις.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, η οικογένειά μου προσφέρθηκε εθελοντικά να βοηθήσει το Στρατό της Σωτηρίας, και ήταν μία εμπειρία που όλοι μας ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ. Αλλά ακόμα καλύτερα από αυτό ήταν όταν προσφερθήκαμε εθελοντικά να σερβίρουμε σε ένα τοπικό συσσίτιο αστέγων. Ετοιμάσαμε αρκετό φαγητό για όλους, και το σερβίραμε μέσα σε ένα βράδυ. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δουν ανθρώπους που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη, όχι κάποιον που απλά στερείται λίγα γλυκά ή την τηλεόραση. Και ήταν σε θέση να δώσουν κάτι σε εκείνους τους ανθρώπους. Το ίδιο κι εγώ.

Ήμασταν τόσο συγκινημένοι από την εμπειρία αυτή που αποφασίσαμε να το κάνουμε συστηματικά, κι ελπίζουμε να δουλέψουμε εθελοντικά και για άλλους καλούς σκοπούς αυτό το χρόνο.

Το να βρεις έναν καλό σκοπό είναι εύκολο. Κοίταξε στην τοπική εφημερίδα της περιοχής σου ή κάνε μία αναζήτηση για αυτό στο Internet.

Στη συνέχεια κάνε ένα τηλεφώνημα ή στείλε ένα email. Σήμερα. Και γράψου για να συμμετάσχεις εθελοντικά μία φορά αυτό το μήνα. Θα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχεις κάνει.
Συντάκτης Leo Babauta