Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αρώματα για καλή διάθεση


Μπορούν κάποια αρώματα να μας φτιάξουν τη διάθεση; Η απάντηση είναι σίγουρα καταφατική. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο γρηγορότερος τρόπος για να φτιάξεις τη διάθεσή σου είναι μέσω της όσφρησης. Ερευνες έχουν αποδείξει ότι συγκεκριμένα αρώματα μειώνουν την όρεξη και το στρες, αυξάνουν την ευτυχία, δημιουργούν ρομαντισμό ή σε βοηθούν να κοιμηθείς

Κάθε φορά λοιπόν που αισθάνεσαι κακοδιάθετος, δοκίμασε την άμεση λύση της …ψυχικής αρωματοθεραπείας. Δεν χρειάζεται να καταφύγεις σε χημικά προϊόντα ή καλλυντικά. Η λύση βρίσκεται μπροστά μας.
-Αν αισθάνεσαι λυπημένος ή απλά κακοδιάθετος: Μύρισε ένα ψημένο κέικ ή κουλουράκια. Η γλυκιά τους μυρωδιά θα σου φέρει ευτυχισμένες αναμνήσεις, πιθανόν από την παιδική σου ηλικία, που θα σου φτιάξουν σίγουρα την διάθεση.
- Αν αισθάνεσαι μόνος ή φοβισμένος: Μύρισε λίγη παιδική πούδρα. Οι ειδικοί εγγυώνται ότι θα αισθανθείς ανακούφιση αμέσως.
-Αν αισθάνεσαι μπερδεμένος: Μύρισε γιασεμί. Το άρωμά του θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς.
- Αν αισθάνεσαι στενοχωρημένος ή αγχωμένος: Μύρισε πράσινο μήλο ή αγγούρι. Τα πράγματα στο μυαλό σου θα μπουν αμέσως στη θέση τους.
- Αν έχεις αϋπνίες: Μύρισε βανίλια. Θα χαλαρώσεις και θα ηρεμήσεις εν ριπή οφθαλμού.
- Αν αισθάνεσαι κουρασμένος ή νυστάζεις: Μύρισε δυόσμο ή κανέλα. Θα αποκτήσεις ενέργεια για να συνεχίσεις πιο δυναμικά την ημέρα σου.
Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται σαν γιατροσόφια της γιαγιάς, αλλά οι ειδικοί τα έχουν εντάξει στις έρευνές τους ως βάση για τη δημιουργία καλλυντικών που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Υπάρχουν μάλιστα εταιρείες, όπως η γαλλική Groupe Arthes, που έχουν δημιουργήσει σειρές ψυχοτονικών αρωμάτων. Η συγκεκριμένη εταιρεία για παράδειγμα έχει λανσάρει το Smiley Happy Therapy Line και διακηρύττει ότι έχει δημιουργηθεί ειδικά για να ενεργοποιεί την ευτυχία.
Δεν χρειάζεται όμως να καταφεύγετε πάντα σε ειδικά σκευάσματα. Αρκεί να ψάξετε στο σπίτι σας τις καθημερινές μυρωδιές. Τα αρώματα για καλή διάθεση βρίσκονται τριγύρω μας κι εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα ανακαλύψουμε.