Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Τραγουδήστε, κάνει καλό!



Αν σας αρέσει να τραγουδάτε στο μπάνιο, τότε μάθετε πως κάνετε καλό τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική σας υγεία.
Σύμφωνα λοιπόν με γερμανική έρευνα το τραγούδι ενισχύει την εκφραστικότητα, βελτιώνει την ευεξία μας και κάνει καλό μέχρι και στην οξυγόνωση του εγκεφάλου.
Όσον αφορά τη σωματική μας υγεία, το τραγούδι αυξάνει την παραγωγή των αντισωμάτων που μεταξύ άλλων, προστατεύουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα από λοιμώξεις, βελτιώνει την αναπνοή, αυξάνοντας το οξυγόνο και την κυκλοφορία του αίματος.
Αυτά όσον αφορά στη σωματική υγεία, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ψυχικά οφέλη του τραγουδιού είναι πάρα πολλά. Αρχικά, η επαφή με τον θαυμαστό χώρο της μουσικής, ακόμα και όταν κάποιος δεν είναι καλλίφωνος, αυξάνει τη δημιουργικότητα, δίνει έμπνευση σε άλλους τομείς και γεννά συναισθήματα καλής διάθεσης. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν πως άνδρες και γυναίκες που παλιότερα ασχολούνταν με τη μουσική, στη συνέχεια –στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία- αποδείχθηκαν πιο ικανοί team leaders, πλουσιότεροι και πιο επιτυχημένοι, από εκείνους που δεν ασχολούνταν, έστω και ερασιτεχνικά, με το τραγούδι. Τέλος, το τραγούδι διατηρεί τη φωνή νεανική κάνοντας καλό ακόμα και στην εμμηνόπαυση, μία περίοδο κατά την οποία η φωνή της γυναίκας χάνει τη λεία χροιά της.
Επιμύθιο: Το τραγούδι κάνει καλό ακόμα κι όταν δεν είμαστε καλλίφωνοι - με την προϋπόθεση οι γύρω μας να έχουν την απαραίτητη υπομονή.