Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Σοκολατοθεραπεία για ευεξία



Η σοκολατοθεραπεία, η οποία βασίζεται στη φυσική σοκολάτα, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ευεξία και χαλάρωση. Γνωρίζουμε ότι η σοκολάτα είναι, εκτός από μια πεντανόστιμη λιχουδιά, μία τροφή που μας βοηθά να νοιώσουμε καλύτερα. Μπορούμε όμως να κερδίσουμε τα οφέλη που προσφέρει στην διάθεσή μας χωρίς τις επίπονες για όλους μας θερμίδες. Πως; Απολαμβάνοντάς την ως θεραπεία.
Η σοκολατοθεραπεία είναι ένας τρόπος μασάζ με βάση τη φυσική σοκολάτα. Περιέχει λάδι σοκολάτας, βούτυρο κακάο, αιθέρια έλαια, πολυφαινόλες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, λιποσώματα, λεκιθίνη, λάδι jojoba, καθώς και εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού και κισσού. Απλώνεται κρύα ή χλιαρή στο ξηρό δέρμα, προσφέροντας πλούσια ενυδάτωση, σύσφιξη και εξαιρετική απαλότητα. Σημαντικό ρόλο όμως παίζει και η αίσθηση της σοκολάτας. Το φυσικό πλούσιο άρωμά της συμβάλει στην αίσθηση ευεξίας, ενώ η σεροτονίνη, γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας, παράγεται όχι μόνο όταν τρώμε σοκολάτα αλλά και όταν την μυρίζουμε.
Και αν η κατανάλωση σοκολάτας αντενδείκνυται για την κυτταρίτιδα, η σοκολατοθεραπεία ενδείκνυται για την καταπολέμησή της.
Μια συνεδρία περιλαμβάνει την επικάλυψη όλου του σώματος με ένα μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια γίνεται μασάζ και απολέπιση και η σοκολάτα αφαιρείται με ζεστές, υγρές πετσέτες. Ακολουθεί μια στρώση ζεστής σοκολάτας που χαρίζει στο σώμα μια αίσθηση ζεστασιάς. Στο τέλος, ο θεραπευτής αλείφει το σώμα με βούτυρο κακάο και κάνει μασάζ.
Πολλά spa και ξενοδοχεία προσφέρουν την πολυτελή αυτή περιποίηση, η οποία είναι μια μοναδική εμπειρία. Μπορείτε όμως να χαρίσετε αυτό το δώρο στον εαυτό σας, φτιάχνοντας το μίγμα μόνος και απολαμβάνοντάς το στο σπίτι. Αναμιγνύοντας 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο κακάο, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού θα έχετε ένα εξαιρετικό πίλινγκ. Ανακατεύοντας 7 μεγάλες κουβερτούρες, 3 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς και
7 κουταλιές της σούπας βουτυρόγαλα θα έχετε μια θεσπέσια μάσκα. Συνταγές υπάρχουν πολλές, με ελάχιστα έξοδα, αρκεί να τις αναζητήσετε. Συνδυάστε τις με χαλαρωτική μουσική για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Στο τέλος η σοκολατοθεραπεία σίγουρα θα σας δικαιώσει.