Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η αρνητική εικόνα για το σώμα μας σκοτώνει το σεξ




Στην αρνητική εικόνα που έχουν για το σώμα τους οφείλεται η αποχή πολλών γυναικών από το σεξ και η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας. Αυτό υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι μετά από έρευνα που διεξήγαγαν πάνω σε 307 γυναίκες ηλικίας 35 έως 55 ετών συμπέραναν πως η εικόνα του σώματος είναι μία από τις βασικότερες αιτίες για την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα τον μύθο για την αποχή από το σεξ λόγω των ορμονικών αλλαγών που υφίστανται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.
Το σημαντικό σε αυτή την έρευνα δεν είναι τόσο η άποψη πως η μη ελκυστική εικόνα που τρέφει μια γυναίκα για τον εαυτό της, την αποθαρρύνει από την σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό της, αλλά πως, βάσει των ευρημάτων, πιθανώς να μην έχει αξία η χορήγηση φαρμάκων μετά την εμμηνόπαυση με αποκλειστικό στόχο της θεραπείας την ανάκτηση της ερωτικής επιθυμίας.
Βάσει της έρευνας, περίπου δύο στις δέκα γυναίκες δήλωσαν πως δεν είναι ευχαριστημένες με το σώμα τους και πώς δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό πάνω τους, ενώ οι περισσότερες ήταν δυσαρεστημένες με την κοιλιά, τους γοφούς, τους μηρούς και τις γάμπες τους.
Το γεγονός λοιπόν πως όσο περνούν τα χρόνια οι γυναίκες εμφανίζονται λιγότερο σεξουαλικά ενεργές δεν οφείλεται μόνο στις ορμονικές αλλάγές που συμβαίνουν στο σώμα τους ή στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, αλλά και στην αρνητική εικόνα που έχουν για το σώμα τους η οποία σκοτώνει το σεξ