Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Η επίθεση της ξανθιάς

Οι ξανθιές γυναίκες και μάλιστα και οι φυσικές και οι «βαμμένες» παίρνουν αυτό που θέλουν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Αυτό έδειξε αμερικανική επιστημονική έρευνα η οποία αποδεικνύει πως οι ξανθιές γυναίκες έχουν πιο επιθετική διάθεση με σκοπό τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Επιπλέον, μοιάζουν να είναι πιο αποφασισμένες σε σχέση με τις μελαχρινές ή τις κοκκινομάλλες για να γίνει «το δικό τους».

Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές μια γυναίκα δεν χρειάζεται καν να είναι φυσική ξανθιά για να διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, αφού ένα απλό βάψιμο των μαλλιών της είναι ικανό να αλλάξει τον τρόπο που νιώθει και συμπεριφέρεται.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και συγκεκριμένα της Σάντα Μπάρμπαρα, διαπίστωσαν ότι οι ξανθιές γυναίκες είναι πιθανότερο, σε σχέση με τις υπόλοιπες, να έχουν «πολεμική» και διεκδικητική συμπεριφορά, αφού νιώθουν αυτοπεποίθηση επειδή προσελκύουν περισσότερη προσοχή και την αξιοποιούν κατάλληλα.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη οι ξανθιές γυναίκες αποκτούν επιθετικά χαρακτηριστικά γιατί αντιμετωπίζονται διαφορετικά, ευνοϊκότερα, τόσο από τις υπόλοιπες γυναίκες όσο και από τους άνδρες στην πλειοψηφία τους. Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε πως οι ξανθιές αντιμετωπίζονται καλύτερα από τις άλλες γυναίκες και αρέσουν περισσότερο στους άνδρες, ενώ, παράλληλα, είναι περισσότερο πρόθυμες να πολεμήσουν προκειμένου να διασφαλίσουν τα πιστεύω και τα συμφέροντά τους.

Κι όταν λέμε πως είναι πρόθυμες να πολεμήσουν δεν εννοούμε να εμπλακούν σε σωματικό καβγά, αφού σύμφωνα με την έρευνα οι ξανθιές αποφεύγουν περισσότερο από τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες τη σωματική μάχη για να μην χαλάσουν την ατσαλάκωτη εμφάνισή τους.

Επιμύθιο: Δεδομένου πως πάνω από το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μαύρα μαλλιά, δεν είναι τυχαίο που τα κομμωτήρια γεμίζουν με υποψήφιες ξανθιές γυναίκες.