Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Το ίντερνετ μας κάνει χαρούμενους

Μπορεί τα τελευταία χρόνια το ίντερνετ να έχει συνδεθεί με το άγχος, τη μοναξιά και τον έθισμο, αλλά έρευνα υποστηρίζει πως η χρήση του μας κάνει χαρούμενους.

Πριν αποφασίσετε λοιπόν να πετάξετε το i-Phone και όλα τα gadgets που σας συνδέουν με το διαδίκτυο παντού και πάντα, μάθετε πως βρετανοί επιστήμονες βρήκαν πως η καλή ζωή συνδέεται με το ίντερνετ. Ο Michael Willmott που συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα αναφέρει πως «Όσοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ νιώθουν περισσότερο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Η ανάλυσή μας συμπεραίνει πως το ίντερνετ προσφέρει δύναμη στη ζωή των χρηστών, αυξάνοντας την αίσθηση της ελευθερίας και του ελέγχου που νιώθουν πως έχουν και συμπερασματικά χαρίζοντάς τους ευτυχία και καλοζωία».

Επιπλέον, έρευνες που έχουν διεξαχθεί στη Μ. Βρετανία, αλλά και παγκοσμίως, δείχνουν πως μαζί με τα χρήματα και την επαγγελματική καταξίωση, η χρήση του ίντερνετ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των παραγόντων που μας κάνουν ευτυχισμένους, προσφέροντάς μας ασφάλεια, δύναμη και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σημειωτέον δε, πως σε όλες τις έρευνες που έγιναν, το ίντερνετ κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και όχι μόνο τους έφηβους που περνούν πολλές ώρες σερφάροντας στο διαδίκτυο, αλλά και τις γυναίκες σε ίδιο βαθμό που ισχύει και για τους άνδρες.

Επιμύθιο: Το ίντερνετ είναι πλέον τρόπος ζωής και μπορεί να μας κάνει χαρούμενους, αλλά η χρήση του θέλει μέτρο και σύνεση αφού μην ξεχνάμε πως υπάρχουν κι άλλες έρευνες που μιλάνε για εθισμό...