Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

5 τρόποι για να γίνεις δημιουργικός

Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε δημιουργικοί. Το αντικείμενο της δουλειάς μας και ο επαγγελματισμός μας απορροφούν όλη την δημιουργική ενέργεια που κρύβουμε μέσα μας, με αποτέλεσμα να βαριόμαστε. Η ανία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα χειρότερα συναισθήματα. Με τις ακόλουθες προτάσεις η ανία θα γίνει μια κακιά ανάμνηση στο μακρινό παρελθόν και η δημιουργικότητα θα πάρει τη θέση που της ανήκει.

1. Γίνε κλόουν. Το εννοούμε. Γράψου σε μια σχολή και μάθε τα μυστικά του make up που κάνουν ένα πρόσωπο χαρούμενο, ακροβατικά, ισορροπία, υποκριτική. Αν θες μάλιστα να αισθανθείς ακόμα καλύτερα για τις ικανότητες που θα αποκτήσεις, πρόσφερε εθελοντική εργασία σε ένα νοσοκομείο παίδων. Θα διαπιστώσεις ότι το γέλιο και τα μαγικά κόλπα κάνουν θαύματα.

2. Γράψε ένα βιβλίο μαγειρικής. Μη νομίζεις ότι μπαίνεις σε «ξένα χωράφια». Πολλοί διάσημοι σεφ ξεκίνησαν έτσι και τώρα είναι περιζήτητοι. Επικεντρώσου στην υγιεινή διατροφή, γιατί στην εποχή μας η νοστιμιά μόνο δεν αρκεί.

3. Σχεδίασε: Ρούχα, παπούτσια, αντικείμενα ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. Μην μένεις όμως στην ιδέα, αλλά προσπάθησε και την υλοποίηση. Γίνε ο ίδιος η καλύτερη διαφήμιση τους εαυτού σου, διακοσμώντας το σπίτι σου, ή φορώντας τα ρούχα που έφτιαξες.

4. Γράψε ένα μυθιστόρημα. Αν το συγγραφικό σου ταλέντο αναγνωριστεί, μπορεί να γίνεις διάσημος συγγραφέας. Μην απογοητεύεσαι αν κάποια στιγμή «κολλήσεις». Συμβαίνει και στους καλύτερους δημιουργούς.

5. Φτιάξε ένα blog. Αν αποδειχθεί ότι τα θέματα που σε απασχολούν ενδιαφέρουν πολλούς, μπορεί να γίνεις διάσημος blogger, να γράψεις ένα βιβλίο γι’ αυτό ή να ζητούν τη συμβουλή σου εκατομμύρια ανθρώπων.

6. Ζωγράφισε. Ισως θεωρείς ότι δεν έχεις ταλέντο, αλλά μπορεί να ανακαλύψεις έναν καινούριο, υπέροχο κόσμο. Σκέψου ότι η ζωγραφική δεν σημαίνει μόνο να φτιάχνεις τον τέλειο πίνακα, αλλά να ανακαλύπτεις τα χρώματα, να παίζεις με τα σχήματα και να παρουσιάζεις κάτι καινούριο.

Μην ξεχνάς ότι η ζωή δεν είναι ποτέ βαρετή. Υπάρχουν χιλιάδες ακόμα πράγματα τα οποία μπορείς να σκεφτείς. Η ανία είναι μόνο μια επιλογή για όποιον θέλει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ολοι κρύβουμε μέσα μας έναν δημιουργό και δεν μένει παρά να τον ανακαλύψουμε.